Astiapyyhkeiden suunnittelua

Sain yhdeksi tehtäväkseni suunnitella tietokonepuille puuvillaisen astiapyyhemallin sekä luoda ja rakentaa siihen loimen. Kutojat olivat toivoneet perinteistä pyyhemallia, johon tulisi punaiset tai siniset raidat (malli julkistetaan myöhemmin, koska nyt en omaa vielä järkevää kuvaa siitä).

Suunnittelin pyyhemallin Weavepointilla erästä vanhaa kudontaohjetta mukaillen. Suunnittelin ensimmäistä kertaa tapituskaaviolle, jonka huomasin antavan aivan valtavasti mahdollisuuksia suunitteluun! Taivas vain rajana. Käytin aika paljon aikaa Weavepointin tutkimiseen ja vihdoin alan päästä ihan pikkaisen jyvälle siitä, mitä kaikkea ohjelmalla voi tehdä.

Loin luomapuilla 20 metriä pitkän loimen Lankavan myymästä Bockens-puuvillalangasta (36x2). Loimeen tuli yhteensä 598 loimilankaa, joten aikaa luomapuilla hurahti taas tovi. Myös laskutaitoja tuli virkistettyä, kun laskin langoille menekin. Pääsen sitten varmaan alkuviikosta laittamaan loimea puihin, kun saadaan tietokonepuista edellinen loimi kudottua loppuun.

Tällä viikolla olen luonut myös ison 180 cm leveän mattoloimen ja villaisen huiviloimen kesän lasten kudontakurssille. Mielen päällä on jo siis lasten kurssi sekä sen suunnittelu.

Täytyy ihan kehaista itseäni sen verran, että olen nyt harjoittelun myötä saanut kovasti varmuutta loimien luomiseen, koska sitä on vaan tullut tehtyä melko paljon. Jotenkin tuntuu, että myös tykkään kovasti tehdä sitä!

Kommentit

Suositut tekstit