Luomapuilla

Tämä viikko alkoi loimien luomisella ja Weavepointilla leikkimisellä.

Loin kaksi loimea, 20 metriä pitkän mattoloimen ja 10 metrisen poppanaloimen. Mattoloimeen käytettiin 15-säikeistä kalalankaa, kun poppanaloimeen taas 6-säikeistä. Tuntuu, että loimen luomiseen sai jo hieman tuntumaa, kun pääsi luomaan kaksi loimea peräkkäin. Poppanaloimesta, jonka loin jälkimmäisenä, näytti tulevan jo tasaisempi, kun ensimmäisenä luodusta mattoloimesta. Pian varmaan päästään vetämään loimia tukille, joten sitten näkee, kuinka luonti oli onnistunut (vai eikö ollut...).


Työn touhussa
Valmis poppanaloimi luomapuissa
Aloitin jo viime viikon lopulla testailemaan Weavepointin käyttöä ja kokeilin valmiiseen mattomalliin erilaisia poljentoja. En ollut aivan sisäistänyt palttinapolkusten merkitystä mattomallien suunnittelussa, kun omin päin niitä mietiskelin. Uutena oppina tuli, että isojen mattojen suunnittelussa kannattaa käyttää palttinapolkusia, jotka hieman keventävät maton rakennetta, eli kude ei sitoudu niin tiukkaan (kudetta ei mene niin paljon-> matto painaa vähemmän) ja kuvioon tulee ilmavuutta Mattoon voi saada keveyttä myös kutomalla palttinapolkusilla joukkoon jotain muuta materiaalia, kuten juuttia tmv.

Sellaisia oppeja maanantailta, tiistaina pääsen kai kokeilemaan tietsikkapuita! :)

Kommentit

  1. Tuntuuko sulla yhtään toi luominen lapaluiden välissä? Mä nimittäin sain sinne hyvän lihassolmun ja krampin aikaiseksi tällä viikolla tuossa puuhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, toivottavasti sait solmut jo auottua! 😊 Vielä toistaiseksi olen säästynyt krempoilta, vaikka aika isoja loimia on tullut tehtyä ja vietettyä pitkiäkin aikoja luomapuilla yhtä soittoa. Muistetaan venytellä hyvin! 😃

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit